Tulsi – Тулси

1,090.00 ден

Ocimum sanctum содржи големо количество на природни антиоксиданти и помага да се заштитат клетките и ткивата од радикалии кои предизвикуваат оксидативно оштетување. Ocimum sanctum помага да се одржи силата на имунолошкиот систем. Ја поддржува работата на срцето. Помага за одржување на виталноста. Помага во одржување на оптимално ментално и физичко здравје.

Во секој домашен индиски двор централната позиција ја зазема светиот босилек – tulsi. Ова растение е грмушка од 0,5 до 1,5 m. Во ајурведската наука за здравјето на човекот има голема примена.

Тулси капсулите содржат 60 бежелатински капсули, полнети со екстракт од билката Ocimum tenuiflorum.

Од билката Ocimum tenuiflorum ги добивате следните бенефити:

  1. Ocimum sanctum содржи големо количество на природни антиоксиданти и помага да се заштитат клетките и ткивата од радикалии кои предизвикуваат оксидативно оштетување.
  2. Ocimum sanctum помага да се одржи силата на имунолошкиот систем.
  3. Ја поддржува работата на срцето. Помага за одржување на виталноста.
  4. Помага во одржување на оптимално ментално и физичко здравје.

Начин на употреба: 
Се зема 1 или 2 капсули двапати на ден 30 минути по јадење

Состав:

Секое пакување содржи 60 капсули, од по 500мг.

Бр. Индиско име Ботаничко име Количина
1. Tulsi Ocimum tenuiflorum 500 мг

Производителот препорачува: Се употребува како посебен препарат, како и во комбинација со друг препарат во зависност од потребата.

Забелешка: Сите производи на Планет Ајурведа не содржат животински продукти и се погодни за вегетрјанци. Тие се 100% природни и намаат никакви додатоци, бои, хемикалии и адитиви. Не создаваат никакви несакани ефекти.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=MFyO77L0CaE

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Tulsi – Тулси”