Stholyantak Churna – Столијантак Чурна

1,090.00 ден

Ова е класична хербална Ајурведска формула која датира од 1100 год. н.е. Познатата формулација од “ Chakradatt Samhita” ја балансира ( смирува) Vata.

 

 

Столијанта чурна е уникатна билна формулација која се користи во Ајурведата најстариот медицински систем во светот.

Билките кои се составен дел од овој производ го помагаат варењето на храната и ги банасираат дигестивните гасови. Исто така помагаат за одржување на нормално ниво на масти во крвта.

Столијантак чурна се состои од следните билки: Premna mucronata, Terminalia arjuna,Terminalia chebula, Terminalia bellerica, Emblica officinalis, Saraca indica, Andrographis paniculata, Acacia Arabica, Plumbago zeylanica, Cyprus rotundus, Embelia ribes, Cinnamomum zeylanica, Azadirachta indica, Bacopa monnieri, Moringa oleifera, Syzigium cumini.

Билките кои се користат во овој препарат се препорачуваат за:

Andrographis paniculata:

  1. Придонесува кон одбрана на телото против надворешни агенси

Cinnamomum zeylanicum:

  1. Го помага варењето на храната и балансирањето на дигестивните гасови.
  2. Ја одржува удобноста во телото, главата и забите.
  3. Го поддржува здравјето на горниот респираторен тракт.
  4. Го поддржува здравјето на срцето и циркулацијата. Помага за одржување на нормално ниво на масти во крвта.
  5. Ја поддржува функцијата на репродуктивниот и уринарниот систем.
  6. Го поддржува здравјето на кожата и устата.
  7. Има значајна антиоксидантна активност.

Дозирање:1 до 2 кафени лажички 2 пати на ден, половина час по оброк, растворено во топла вода.

не треба да се надминува препорачаната доза.

овој производ не треба да се користи како замена за разновидна храна

производот треба да се чува надвор од дофат на деца.

Производите на Планет Ајурведа се 100% природни и намаат никакви додатоци, бои, хемикалии и адитиви. Не создаваат никакви несакани ефекти.

Секое пакување е од по 200 г. 

Столијантак чурна се состои од следните билки: Premna mucronata, Terminalia arjuna,Terminalia chebula, Terminalia bellerica, Emblica officinalis, Saraca indica, Andrographis paniculata, Acacia Arabica, Plumbago zeylanica, Cyprus rotundus, Embelia ribes, Cinnamomum zeylanica, Azadirachta indica, Bacopa monnieri, Moringa oleifera, Syzigium cumini

брКористени билкиЛатинско имеКолич

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Stholyantak Churna – Столијантак Чурна”