Navkarshik Churna – Навкаршик Чурна

1,090.00 ден

Ова е класична хербална Ајурведска формула која датира од 1100 год. н.е. Познатата формулација од “ Chakradatt Samhita” ја балансира ( смирува) Vata и помага за зголемување на имунитетот.

 

 

Навкаршик чурна е уникатна билна формулација која се користи во Ајурведата најстариот медицински систем во светот.

Билките кои се составен дел од овој производ синергетски придонесуваат за помагање на варењето на храната и одржување на функцијата на црниот дроб.

Билките кои се користат во овој препарат (Emblica officinalis, Azadirachta indica, Rubia cordifolia) се препорачуваат за:

Emblica officinalis

 1. Содржи големо количество на природни антиоксиданси и помага во зајакнување на имунитетот на организмот.
 2. Благопријатно делува на желудникот и придонесува за здравјето на дигестивниот тракт.
 3. Го поддржува гастроинтестиналното здравје, го помага варењето и ја одржува функцијата на цревата.
 4. Ја зајакнува отпорноста на организмот од стрес.
 5. Помага да се чуствувате поенергични.
 6. Го поддржува репродуктивниот систем и системот на варење.
 7. Помага во одржување на функцијата на срцето и кардиоваскуларниот систем.
 8. Помага во одржувањето на нормално ниво на глукоза во крвта.
 9. Ја поддржува функцијата на очите.

Azadirachta indica

 1. Помага во одржувањето на здрав дигестивен систем.
 2. Jа поддржува природната одбрана на телото, особено во дигестивниот систем и на кожата.
 3. Придонесува во одржување на здравјето на кожата.
 4. Го поддржува имунолошкиот систем.
 5. Ја поддржува фунцијата на црниот дроб.

Rubia cordifolia

 1. Ја поддржува функцијата на црниот дроб.
 2. Обезбедува добра поддршка за апетитот и варењето на храната.
 3. Придонесува во одржување на  уринарните патишта и го поддржува метаболизмот на шеќер.

Дозирање:

1 кафена лажичка 2 пати на ден, после јадење, растворено во топла вода.

не треба да се надминува препорачаната доза.

овој производ не треба да се користи како замена за разновидна храна

производот треба да се чува надвор од дофат на деца.

бр Користени билки Латинско име Количина
1 Амла Emblica officinalis 22,22 гм
2 Харитаки Terminalia Chebula 22,22 гм
3 Бахера Terminalia Bellerica 22,22 гм
4 Вача Acorus Calamus 22,22 гм
5 Неем Azadirachta Indica 22,22 гм
6 Манџиста Rubia Cordifolia 22,22 гм
7 Кутаки Picrorrhiza Kurrao 22,22 гм
8 Гилој Tinospora Cordifolia 22,22 гм
9 Дарухалди Berberis Aristata 22,22 гм

Производите на Планет Ајурведа се 100% природни и намаат никакви додатоци, бои, хемикалии и адитиви. Не создаваат никакви несакани ефекти.

Секое пакување е од по 200 г.

 

Customers' review

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

There are no reviews yet.

Be the first to review “Navkarshik Churna – Навкаршик Чурна”