• Што значи овој термин – Протоколи на исхрана?
    Зар некои луѓе не го нарекуваат ова диета?
    Секако, некои луѓе, да. Но, ние дефинитино не го употребуваме овој термин.
    Јас не би сакал да бидам на диета, зарем не и ти?
    Од друга страна, учењето да се јаде вкусна храна, добро избалансирани оброци кои лесно се дигестираат и дури уште полесни за готвење – – сево ова изгледа нешто слично!

  • Ајурведа навлегува кон детално објаснување на сите овие различни аспекти на телото, како тие функционираат доколку телото се наруши, и што да се направи потоа да се справите со таквиот проблем. Исто така, ги објаснува начините како секоја личност може да формира посебен протокол на исхрана и план за животен стил со што се спречуваат нарушувањата кои се појавуваат.

Print Friendly, PDF & Email