MUTRAKRICHANTAK CHURNA

950.00 ден

Mutrakrichantak Churna е сигурна и ефикасна комбинација од билки што ги поткрепува бубрезите и се употребува во Ајуведа уште од 5000 год. п.н.е. Овие билки дејствуваат заеднички на синергетски начин и се многу ефективни и може безбедно да се користат при хронични откажувања на бубрезите и кај пациенти на дијализа.

 

Mutrakrichantak Churna е сигурна и ефикасна комбинација од билки што ги поткрепува бубрезите и се употребува во Ајуведа уште од 5000 год. п.н.е. Овие билки дејствуваат заеднички на синергетски начин и се многу ефективни и може безбедно да се користат при хронични откажувања на бубрезите и кај пациенти на дијализа.

Начин на употреба
1 чајна лажичка 2 пати на ден. Поради специфичноста на вкусот може да се стави во чај од нане или пак, да се покисне во 15 ml вода да отстои 12 часа, потоа да се прецеди и да се испие само течноста. И третиот начин што е и најефикасен е директно орално примање на смесата со тоа што по внесувањето во устата не треба веднаш да се голта, туку пополека да се подбутнува со вода.

бр Користени билки Англиско име Латинско име Количина
1 Трин панч моол 5 тревни корени Salacia oblonga 30 гр
2 Варун Копар Crataeva nurvala 30 гр
3 Палааш Шумски пламен Butea monosperma 30 гр
4 Пунарнава Свинска трева Boerrhavia diffusa 20 гр
5 Гокшур Пунктурно вино Tribulus terrestris 20 гр
6 Ракт чандан Црвена сандаловина P. santalinus 30 гр
7 Шигру Стапчиња Moringa oleifera 20 гр
8 Апамарг Каф цвеќе Achyranthes aspera 10 гр
9 Шириш Момиза дрво Eugenia jambolina 10 гр

 

 

Оцена на потрошувачите

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

Нема коментари

Биди прв да коментира на “MUTRAKRICHANTAK CHURNA”