TULSI

950.00 ден

Во ајурведската наука за здравјето на човекот има голема примена. Се препорачува да го користат лица кои страдаат од кашлици, настинки, трески, главоболки, проблеми со белите дробови, надразнет абдомен, дебело црево, затнат нос. Исто така овој додаток во исхраната се препорачува да го земаат лица кои страдаат од различни видови на канцерогени состојби и нарушувања.

Во секој домашен индиски двор централната позиција ја зазема светиот босилек – tulsi. Ова растение е грмушка од 0,5 до 1,5 m. Во ајурведската наука за здравјето на човекот има голема примена. Се препорачува да го користат лица кои страдаат од кашлици, настинки, трески, главоболки, проблеми со белите дробови, надразнет абдомен, дебело црево, затнат нос. Исто така овој додаток во исхраната се препорачува да го земаат лица кои страдаат од различни видови на канцерогени состојби и нарушувања. Оваа билка  може да ја земате при висока температура на телото со тоа што е препорачано нејзино внесување во организмот на секои три часа. Тулси грмушката се користи во целост, лисјата, семето и коренот.

Начин на употреба: 
Се зема 1 или 2 капсули двапати на ден 30 минути по јадење

Состав:

Бр. Индиско име Ботаничко име Количина
1. Tulsi Ocimum tenuiflorum 500 мг

Производителот препорачува: Се употребува како посебен препарат, како и во комбинација со друг препарат во зависност од потребата. Препорачана доза е 1-3 капсули два до три пати на ден.

Оцена на потрошувачите

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

Нема коментари

Биди прв да коментира на “TULSI”