NEEM

950.00 ден

Ним е евергрин дрво кое просечно расте од 9 – 12 метри височина во облик на полумесечина , запчести листови и голем раст на бели цветови. Цветовите на неем мирисаат благо, особено навечер. Се знае дека е ефикасно и пријателско за околината. Делови кои се употребуваат: Свежи овошја, сушени овошја, семето, лисјата, коренот, кората и цветовите.
Ним се препорачува да го користат лица кои страдаат од проблеми со акни и други кожни проблеми, псоријаза, дијабетес, рак на дванаесет палачното црево.

Особините на неем биле опишани во древните индиски текстови (5000 год.п.н.е) како што се Atharva veda, Ghrhyasu tras. Описното име е Нимба што произлегува од зборот nimbati што во превод би значело “да дава одлично здравје”. Буквално секој дел од дрвото има своја употреба. Продуктите од neem дрвото се знае дека се антибактериски, антигабични и антипаразитски.


Начин на употреба

Зависно од проблемот, 1-2 капсули два пати на ден, по јадење

Состав:

Бр. Индиско име Ботаничко име Количина
1. Neem Azadirachta Indica 500 мг

Опис на растението: Neem е матично на Идија. Тоа е евергрин дрво кое просечно расте од 9 – 12 метри височина во облик на полумесечина , запчести листови и голем раст на бели цветови. Цветовите на неем мирисаат благо, особено навечер. Се знае дека е ефикасно и пријателско за околината.

Делови кои се употребуваат: Свежи овошја, сушени овошја, семето, лисјата, коренот, кората и цветовите.
Ним се препорачува да го користат лица кои страдаат од проблеми со акни и други кожни проблеми, псоријаза, дијабетес, рак на дванаесет палачното црево.

Оцена на потрошувачите

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

Нема коментари

Биди прв да коментира на “NEEM”