KISHORE GUGGUL

950.00 ден

Кишор Гуггул е Ајурвдска мешавина која содржи природни билки за прочистување на организмот и како дел од овој природен производ се и Трифала и Гилој. Трифала се покажа како надобар природен додаток во исхраната за детоксификација. Кишор Гуггул може да го користат лица кои имаат нарушени метаболични функции.  Овој производ може да се користи при состојби на ревматичен артритис, гихт, кожни болести како акни, егзема и воспаленија на зглобовите.

Кишор гуггул е Ајурвдска мешавина која содржи природни билки за прочистување на организмот и како дел од овој природен производ се и Трифала и Гилој. Трифала се покажа како надобар природен додаток во исхраната за детоксификација. Кишор Гуггул може да го користат лица кои имаат нарушени метаболични функции.  Овој производ може да се користи при состојби на ревматичен артритис, гихт, кожни болести како акни, егзема и воспаленија на зглобовите.

Кишоре Гуггул традиционално се користи при нарушување на Пита енергијата според Ајурведата која се манифестира со воспаление на зглобовите. Главните состојки на овој препарат се Гудучи, Трифала и Трикату но оваа комбинација се комбинира со Гуггул за да се отстрани вишокот на Пита енергијата а со тоа помага за намалувањето на воспалението на зглобовите.

Состојки – Секоја таблета од 300 мг содржи:

Guggulu (Commiphora mukul), Guduchi (Tinospora cordifolia), Ginger (Zingiber officinale), Pippali (Piper longum), Black Pepper (Piper nigrum), Danti (Baliospermum montanum), Nishoth (Operculina turpethum), Amalaki (Emblica officinalis), Bibhitaki (Terminalia belerica), Haritaki (Terminalia chebula) сите во еднаков сооднос.

 

Забелешка: Нашиот Кишор Гуггул како и сите други наши производи не содржат животински продукти и се погодни за вегетрјанци. Тие се 100% природни и намаат никакви додатоци, бои, хемикалии и адитиви. Не создаваат никакви несакани ефекти.

Дозирање – два пати на ден по две таблети.

Оцена на потрошувачите

5 stars 0 0 %
4 stars 0 0 %
3 stars 0 0 %
2 stars 0 0 %
1 star 0 0 %

Reviews

Нема коментари

Биди прв да коментира на “KISHORE GUGGUL”